Receptek
Hogyan készítsd a legjobb tápiókát?
Itt megtalálod a választ! Lassan egy évtizede fejlesztjük hogyan legyen tökéletes a tápióka, így a legjobb helyen jársz! Fontos, hogy nagy körültekintéssel készítsük el, mivel sok tényező miatt válhat a tápiókánk puhává, keménnyé és akár oda is éghet.
Hozzávalók:
- Tápióka gyöngy (száraz)
- Víz
- Ízlés szerint cukor.
Elkészítés:
- Tegyünk fel forrni 1:9 arányban vizet(9) és mérjük ki a száraz tápiókát(1).
- Forrásban lévő vízbe tegyük bele a tápiókát, majd keverjük meg és várjuk meg míg a gyöngyök egy része feljön a vízfelszínére.
- Ha a gyöngyök feljöttek, akkor vegyük le annyira, hogy épp forrjon, vagyis bugyogjon a víz. Így főzzük 20 percig. Néha keverjük meg, hogy ne ragadjanak össze a bogyók.
- 20 perc után lekapcsoljuk lefedjük és hagyjuk 10 percig állni.
- Szűrőben átmossuk a már fekete gyöngyöket addig, hogy lehűljenek.
- Ezzel kész a fekete tápióka gyöngy. Tálba helyezzük. Ízlés szerint cukros vízbe is áztathatjuk.